AUTOMAAT TRANSMISSIE SERVICE

 

Wil je je automatische versnellingsbak in topconditie houden en de levensduur ervan verlengen? Dan is het belangrijk om regelmatig een automaatbak flush uit te voeren. Bij een automaatbak flush wordt de oude, vervuilde transmissievloeistof volledig uit de versnellingsbak verwijderd en vervangen door nieuwe, schone vloeistof. Dit proces zorgt ervoor dat interne onderdelen van de transmissie gereinigd worden en eventuele verstoppingen of ophopingen van vuil worden verwijderd.

Waarom is een automaatbak flush belangrijk? Gedurende de tijd kan de transmissievloeistof in je automatische versnellingsbak vervuild raken door slijtage van onderdelen, ophoping van vuil, en verontreinigingen. Vervuilde vloeistof kan leiden tot verminderde prestaties van de transmissie, schokkerig schakelen, verhoogde slijtage van interne onderdelen en zelfs tot ernstige schade aan de versnellingsbak. Door regelmatig een automaatbak flush uit te voeren, kun je deze problemen voorkomen en de betrouwbaarheid en levensduur van je versnellingsbak verbeteren.

Cocar is gespecialiseerd in automaatbak flushen. Het proces begint met het aansluiten van een speciale machine op de transmissielijnen van je voertuig. Deze machine pompt de oude vloeistof uit de transmissie, terwijl tegelijkertijd nieuwe, schone vloeistof wordt ingebracht. Hierdoor worden alle interne onderdelen van de transmissie gereinigd en wordt alle vervuiling verwijderd. Na het flushen wordt de transmissie opnieuw gevuld met de juiste hoeveelheid transmissievloeistof volgens de specificaties van de fabrikant.

Een automaatbak flush biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een betere smering van de interne onderdelen van de versnellingsbak, waardoor wrijving en slijtage worden verminderd. Dit kan de levensduur van de versnellingsbak verlengen en de betrouwbaarheid verbeteren. Ten tweede kan een flush eventuele verstoppingen of ophopingen van vuil verwijderen, wat de prestaties van de transmissie ten goede komt. Hierdoor schakelt de versnellingsbak soepeler en is er minder kans op problemen zoals slippen of schokken. Bovendien kan een automaatbak flush ook het brandstofverbruik van je voertuig verbeteren, omdat een schone transmissie efficiënter werkt.

Kortom, een automaatbak flush is een essentieel onderhoudsproces om de levensduur en prestaties van je automatische versnellingsbak te verbeteren. Door regelmatig een flush uit te laten voeren, kun je vervuiling en slijtage voorkomen, de betrouwbaarheid vergroten en de algehele rijervaring verbeteren. Wilt u uw automaatbak flushen? Cocar is een professionele transmissiespecialist die uw auto weer in topconditie krijgt!

Wilt u uw automaatbak flushen? Breng uw auto naar de werkplaats van Autobedrijf Cocar. Wij doen alles voor uw automaat!